”Aikaa säästyy jopa 30min yhtä TR-mittausta kohden”
Huomioithan, että tämä artikkeli on vanha ja ohjelmiston jatkuvan kehityksen myötä järjestelmään liittyvä tekninen tieto (mm. mahdolliset kuvakaappaukset) voi olla vanhentunutta, vaikka järjestelmän perusperiaate on pysynyt samana. Katso lisää ajankohtaista tietoa ja uusia ominaisuuksia täältä
Voisi sanoa, että rakentaminen oli aikoinaan uskalikkojen hommaa.
Kiireen piinatessa ei kovastakaan kivusta aina piitattu ja hommia tehtiin työturvallisuuden kustannuksella. Jätkistä kovimmat palkittiin esimiesten vilpittömällä arvostuksella ja työkavereilta saaduilla selkääntaputteluilla.
Ajan saatossa kuitenkin tajuttiin, että työmaiden turvallisuutta on lisättävä. Onneksi 60-luvun ”sotatantereista” onkin kuljettu pitkä tie nykytasoon.
TR-mittarin keksiminen vei työmaiden turvallisuuden uudelle tasolle
Vuonna 1992 TR-mittari näki päivänvalon ja sai alalla varsin tervetulleen vastaanoton. Samalla tämä kyseinen mittari kuitenkin yllätti usean isonkin rakennusfirman sikariportaat; monissa tapauksissa jopa ns. ”ämpäriurakoitsijat” veivät voiton työturvallisuudessa.
Vuosien kuluttua innostuttiin järjestämään työturvallisuuskilpailuja eri yritysten ja työmaiden kesken. TRmittari toimi kilpailun lahjomattomana tuomarina. Kilpailuille sekä innokkaille osallistujille kuuluukin iso kiitos työturvallisuuden paranemisesta.
Laki velvoittaa vähintään viikoittaiseen kunnossapitotarkastukseen
Rakennustyön turvallisuuslaki velvoittaa 16§:ssä, että työmailla on tehtävä vähintään kerran viikossa kunnossapitotarkastus. TR-mittari on verraton väline juuri tähän ja sen avulla syynätään:
- Telineet, kulkusillat ja tikkaat
- Koneet ja välineet
- Putoamissuojaus
- Työskentely
- Sähkö ja valaistus
- Järjestys
- Pölyisyys
Paperinen TR-mittari oli kätevä ehkä vielä 90-luvun puolella. Nyt eletään kuitenkin jo vuotta 2018 ja nykyään saman asian voi tehdä mobiililaitteiden avulla paljon vähemmällä vaivalla.
Infomaatin mobiilidokumentointityökalulla se toimii näin:
- Tee uusi TR-mittaus suoraan kohteessa mobiililaitteellasi tarvittavien kommenttien ja kuvien kera. Turvallisuusprosentti tulee lasketuksi samalla automaattisesti
- Automaattisesti arkistoitu mittaus on helposti löydettävissä yhdessä muidenkin työmaan dokumenttien kanssa
Sinun vastuullesi jää ainoastaan tunnusten luominen Infomaattiin tilaajalle, joka näkee samat asiat omalta laitteeltaan. Voit myös jakaa valmiit dokumentit näppärästi sähköpostilla suoraan Infomaatista.
”Tablet Infomaatilla säästää aikaa jopa puolikin tuntia yhtä TR-mittausta kohden. Kätevää on myös, kun tilaaja näkee samat automaattisesti arkistoituvat dokumentit omilla tunnuksillaan.”
– LVI-Urakointi Paavola Oy –
Ja mikset tekisi samalla myös muuta dokumentointia mobiilisti? Tekisit samalla palveluksen niin itsellesi, kuin myös toimiston hyllyille. Mallikkaan ja kattavan raportoinnin voi hoitaa nykyään käden käänteessä ja se on vain hyväksi myös omalle oikeusturvalle.
Soita minulle ja tehdään raportoinnista jälleen mukavaa!
T. Henri Hakasalo, 040 821 4273