Valvojan, rakennuttajan, työnjohdon ja isännöinnin vinkkelistä ajansäästö voi tarkoittaa vaikkapa nopeampaa raportointia ja sujuvampia valvontakeikkoja. Samalla se voi tarkoittaa parempaa tiedon saatavuutta ja valvontaprosessin kattavampaa dokumentointia – olipa kyseessä iso tai pieni urakka. Mutta mitä tämä meinaa käytännössä?
Infomaatti Oy:n ja Eurofins bestLab Oy:n välille on rakennettu tiedonsiirtotoiminto, jonka ansiosta Infomaatissa täytetystä asbestikartoitusraportista tai AHA-näytteenottopöytäkirjasta voidaan lähettää analyysitilaus suoraan Eurofins bestLab Oy:lle.
Remonteissa totutusti maksavat niin rakennusmateriaalit kuin myös työhön käytetty aika. Laskuhommia voi toki tehdä Excelissä tai sitten voi käyttää helpompaa, pienyrittäjän tarpeeseen suunniteltua remonttilaskuria, jonka myötä saa työkalut kaikkeen muuhunkin kohderaportointiin.
Infomaatin käyttöliittymä on saanut pienen, mutta merkittävän päivityksen. Päivityksessä ohjelman yleisilmettä kevennettiin, dokumenttipankin visuaalisuutta parannettiin, ja raporttiratkaisujen käyttöliittymän selkeyttä lisättiin. Muutokset tekevät käytöstä mukavampaa ja tehokkaampaa, ilman että käyttäjien tarvitsee opetella mitään uudestaan.
Tampereen Tilapalveluiden rakennuspalveluosasto otti vuonna 2018 käyttöön uuden dokumentointijärjestelmän, Infomaatin. Käyttökokemukset rakennuspalveluissa olivat positiivisia, ja käyttö laajeni kiinteistöjen ylläpitoon. Infomaatin helppokäyttöisyys ja tehokkuus saivat erityistä kiitosta, ja järjestelmästä tuli nopeasti olennainen osa työmaaraportointia.
Ohjelmistojen käyttö yleistyy rakennusalalla jatkuvasti, ja erilaista tarjontaakin löytyy. Valintaan vaikuttavat niin työn luonne, urakoiden laajuus, ohjelmien helppokäyttöisyys kuin myös se tärkein: kustannukset. Paljonko rahalla saa vastinetta itselleen? Infomaatti tuo tarjontaan sujuvan kenttäraportoinnin ja helppokäyttöisen projektipankin.
Saamme paljon kysymyksiä liittyen Infomaatin käyttöön, joten ehostimme uudet nettisivumme vastaamaan niihin mahdollisimman kattavasti. Tässä artikkelissa on tiivistetetysti kerrottu uusien sivujemme sisällöstä.
Kun kokonaiseen taloyhtiöön pitää tehdä märkätilakartoitus, sen dokumentointityö tilastointeineen voi olla valtava urakka ilman hyvää työkalua. Tässä artikkelissa asiakkaamme kertoo, mitä hyötyjä on saavuttanut otettuaan Infomaatin käyttöönsä ja esittelemme tiiviisti märkätilakartoituksiin suunnitellun tarvekartoitusraportin.
Jopa kolmannes kaikesta Infomaatin avulla tehdystä kohderaportoinnista tehdään lomake-editorilla asiakkaan itselleen rakentamien lomakeratkaisuiden avulla. Tässä artikkelissa kerrotaan, miten näppärästi helppokäyttöisten ja ulkoasultaan salonkikelpoisten omien lomakkeiden rakennus tapahtuu.
Infomaatti täytti tänä vuonna pyöreitä. Tämän virstanpylvään kunniaksi kysyimme ensimmäiseltä asiakkaaltamme Jyväskylän Vuokra-asunnot Oy:ltä, miten he alun perin asiakkaaksemme päätyivät ja mihin Infomaattia nykyisin hyödyntävät.
Työmaan dokumentointi voi kuulostaa yksinkertaiselta, se on kuitenkin laaja prosessi, johon kuluu usein suuria määriä aikaa. Tässä artikkelissa keskitymme dokumentointiin työmaavalvojien näkökulmasta ja kuulemme ajatuksia Infomaatista Rakennuttajatoimisto Corro Oy:n rakennusinsinööriltä.
Tässä blogitekstissä muistellaan Infomaatin 10-vuotista taivalta, johon on mahtunut jatkuvaa kehitystä, kommelluksia, menestystä mutta myös hampaiden kiristelyä. Tekstissä kerromme, miten alun haasteista on päädytty tähän pisteeseen.