Miksi Infomaattiin vaihdetaan, jos aiempi raportointiratkaisu toimii? 

Käännetäänpä kerrankin normaaliasetelma päälaelleen ja annetaan puheenvuoro niille, ketkä näitä ammattilaisia työssään paljon tapaavat – Infomaatin asiantuntijoille.

Joskus kuulee sanottavan: ”ei ne asiat vaihtamalla parane”. Mutta jos edes harkitsee vaihtamisen mahdollisuutta ja sen mukanaan tuomaa muutosta parempaan, niin ehkä on syytä vähintäänkin pitää silmät ja mieli avoimena?

Nyt puhutaan tietysti kiinteistö- ja rakennusalan dokumentointiratkaisuista – ei autoista, asunnoista tai parisuhteista, vaikka vaihtohaluja sytyttävät tuntemukset voivatkin olla pohjimmiltaan samankaltaisia.

Kehitys edellyttää uudistumista ja uudistuminen taas tuo väistämättä mukanaan muutoksia. Millaisia tuntemuksia, taustavaikuttajia ja motivaatioita kira-alan ammattilainen siis käy läpi, kun mielessä pyörii kaipuu tehokkaampaan dokumentointi- ja raportointityöhön?

Mikä kaikki Infomaatissa houkuttelee?

Käännetäänpä kerrankin normaaliasetelma päälaelleen ja annetaan puheenvuoro niille, ketkä näitä ammattilaisia työssään paljon tapaavat – Infomaatin asiantuntijoille.

”Monet vaihtajat päätyvät tutustumaan meihin siksi, että työmaalla on tullut nähtyä jokin Infomaatilla tehty lomake, raportti tai sitten on huomattu jonkun käyttävän Infomaattia näiden tekemiseen. Tämä selvästi houkuttelee ammattilaisia tutustumaan meihin tarkemmin”, kertoo Infomaatin myyjä ja asiakkuusvastaava Leevi Laitinen.

Leevin mukaan niin uusilta tuttavuuksilta kuin Infomaattiin jo vaihtaneilta käyttäjiltä nousee kerta toisensa jälkeen esille kokemukset Infomaatin helppokäyttöisyydestä, selkeydestä ja johdonmukaisuudesta. Selkeyden teeman voi nähdä myös mikrotasolla, kun ajatellaan työmaan arkea ja töiden sulavaa etenemistä:

”Käytännön ja itse työn kannalta kun miettii, niin usein nousee esille juuri kohderaportoinnin vaivattomuus. Kulloistakin tarvetta varten suunnitellut raporttiratkaisut ovat kokeilijoiden mielestä helposti omaksuttavissa sekä selkeitä käytettävyydeltään ja ulkoasultaan”, jatkaa Infomaatin toimitusjohtaja Henri Hakasalo.

Vaivattomuutta lisää entisestään yksilöllisten erojen ja tarpeiden huomiointi. Saman alan ammattilaiset voivat haluta tehdä töitä eri tavalla eri vaiheissa, eikä työn avuksi tarkoitetun ratkaisun pitäisi asettaa tälle rajoituksia.

”Esimerkiksi ison hankkeen parissa työskentelevälle rakennusvalvojalle voi olla ehdottoman tärkeää tehdä järjestelmällistä, pikkutarkkaa ja kronologista valvontapöytäkirjaa, pienurakoitsijan mielestä taas ripeästi ja suurpiirteisesti tehty muistio voi riittää”, Henri selventää.

Infomaatin porukalla on vakaa käsitys siitä, että järjestelmään tykästytään juuri siksi, että se todellakin joustaa käyttäjän kulloisenkin tarpeen mukaan. Joustavuudesta puheen ollen esiin nousee myös selkeä käytännön esimerkki.

”Yksi A4-arkki. Maksimissaan niin pitkä sai olla pituus raportille, joka tällä asiakkaalla oli tavoitteena hoitaa mobiilisti. Pitkän etsimisen jälkeen Infomaatti oli heidän mukaansa ainoa firma, joka tuohon pystyi heidän toiveidensa mukaisesti, kun muilla venyi neljään sivuun. Tästä syystä heistä myös tuli Infomaatin käyttäjiä”, myyntipäällikkö Erik Hakasalo muistelee.

”Kuulostaa jopa bullshitiltä” – asiantuntevaa palvelua peräti minuuteissa

”Monelle on positiivinen yllätys se, kuinka lyhyt vasteaika meillä on asiakaspalvelulle. Muutenkin matalalla kynnyksellä kannustamme aina soittamaan tai laittamaan viestiä, jos vain on mitä tahansa kysyttävää, vinkin tarvetta tai palautetta”, Erik mainitsee.

”Kuulostaa jopa bullshitiltä, mutta arvioisin, että keskimäärin reagointiaika yhteydenottoihin on meillä noin 5-15 minuuttia ja 90 prosentissa tapauksista kestää alle puoli tuntia, että kysymykseen on saanut vastauksen tai mahdollinen ongelma on ratkaistu.”, Leevi komppaa.

Nopea avustaminen on aina kuulunut olennaisesti toimintatapoihin, ja asiantuntevasta asiakaspalvelusta sekä tuesta Infomaatin porukka totta tosiaan saakin paljon positiivista palautetta.

Nopeus ei kuitenkaan ole kaikki kaikessa, vaan huippuluokan asiakastyytyväisyyteen tähdätään muutenkin. Jokaisella asiakkaalla on oma lähikontakti aina alusta lähtien, joka auttaa Infomaatin tehokkaassa käytössä, ratkoo mahdollisia pulmatilanteita, ottaa vastaan kehitysehdotuksia ja mahdollistaa toiveita.

”Meillä sekä järjestelmää esittelemässä että oikeasti asiakkaita palvelemassa on samat henkilöt, jotka ovat kaikki kovan luokan asiantuntijoita järjestelmän suhteen. Tämän myötä kysymyksiin saa aina selkeitä vastauksia ja konkretiaa”, Leevi jatkaa.

Esittelyistä puhuttaessa Infomaatin porukka naurahtaa kaikkien myyjien tarjoamalle ”puolen tunnin pikapalaverille” – jota myös Infomaatilla tarjotaan. Pitkässä juoksussa tämä 30 minuutin tutustuminen järjestelmään voi kuitenkin tuoda todella reippaat ajansäästöt.

”Voin kokemuksesta sanoa, että uusi käyttäjä osaa jopa puolen tunnin tutustumisen jälkeen hyödyntää Infomaattia projektipankkina, lomakkeiden täyttämiseen kuin myös omien lomakkeiden tekoon lomake-editorilla”, Henri lisää.

Mutta nyt kun tässä on Infomaattina puhuttu Infomaatista, niin laitetaanpa vielä loppuun muutamia käyttäjiemme asiakaskyselyyn jättämiä kommentteja.

”Erittäin hyvä ohjelma, nopeuttaa työtä. Raportit selkeitä.”

”Infomaatti vapauttaa aikaa ja lisää tuottoa!”

”Edistää työtäni, vaikka olin skeptinen.”

”Infomaatti, etkä ole päivän jälkeen naatti”

”30 minuutin jälkeen koin olevani valmis käyttämään ohjelmaa”

”On kuin Sveitsin armeijan linkkuveitsi – ominaisuuksia riittää”

Olisiko sinulla aikaa puolen tunnin palaverille? Kokeile Infomaattia ilmaiseksi 21 päivää!

Soita tai nakkaa meili, niin me autamme