”Mitä se maksaa?” – Laske asiakkaalle remontin hinta-arvio helposti ja nopeasti
”No mutta mitäs se maksaa? Entä mitä kaikkea tarjous sisältää?”
Painavia kysymyksiä, jotka ovat vääjäämättä jokaisen asiakkaan tai työn tilaajan mielessä remonteista puhuttaessa. Asiakkaan näkökulmasta urakka kun vaatii aina huolellista harkintaa sekä rahapussin punnintaa. Mihin on lopulta varaa? Kenen tarjoukseen voi luottaa? Kuinkahan tarkasti tarjous on laskettu, ja kuinka hyvin se pitää kutinsa?
Remontista riippuen hinta-arvion laskeminen voi tarkoittaa joko viiden minuutin tai viiden tunnin hommaa. Olipa kyseessä pieni tai iso urakka, niin asiakas varmasti haluaa kustannusarvionsa mahdollisimman tarkan markan mukaan.
Nykyaikaisilla ratkaisuilla hihanravisteluhinnoille ei onneksi ole enää tarvetta. Tarkemmasta hinta-arviosta kun hyötyy niin asiakas kuin urakoitsijakin.
Helppokäyttöinen remonttilaskuri ohjaa laskelman tekemisessä
Remonteissa totutusti maksavat niin rakennusmateriaalit kuin myös työhön käytetty aika. Laskuhommia voi toki tehdä Excelissä – kuten moni varmasti tekeekin – tai sitten voi käyttää helpompaa, pienyrittäjän tarpeeseen suunniteltua Infomaatin remonttilaskuria, jonka myötä saat samaan pakettiin työkalut kaikkeen muuhunkin kohderaportointiin.
Helpompiin hinta-arvioihin on totuttu muun muassa Pohjois-Pohjanmaan alueella toimivassa ParMik Oy:ssä, jonka toimintaan kuuluu kiinteistö- ja rakennusalan työt laajalla skaalalla.
”Meillä meni aiemmin tarjouslaskentaan aivan liikaa aikaa, mutta onneksi Infomaatilla oli tähänkin tehokas ratkaisu. Alalla toimivan kollegani suosituksesta otin Infomaatin alun perin kokeiluun kosteusmittaus- ja palokatkoraportointia varten.”
– Mikko Parttimaa, yrittäjä, ParMik Oy –
Remonttilaskurin idea on simppeli: näppärällä käyttöliittymällä ohjataan merkitsemään kaikki remonttiin kuuluvat huomionarvoiset kohdat ylös, jonka jälkeen laskuri hoitaa loput. Kiteytettynä kupletin juoni on tämä:
1. Lisää töiden ja tarvikkeiden hinnat vain kerran
Aloita listaamalla remonttilaskurin peruspohjaan työvaiheita ja tarvikkeita. Näille voit muun muassa syöttää haluamasi kateprosentin, työsi tuntihinnan sekä neliöhinnan, ettei niitä tarvitse täyttää aina uudelleen.
Voit myös kasata pohjista kattavampia ”työpaketteja”. Työpakettiin sisällytät esimerkiksi kylpyhuoneremontin kaikki oletustyövaiheet ja -tarvikkeet. Kertaalleen kasatun työpaketin avulla tulevien hinta-arvioiden ja tarjousten laskeminen on entistäkin nopeampaa.
2. Tee tarkka hinta-arvio vaikka jo kohdekäynnillä
Syötä remonttikohteen neliömäärä laskuriin pinta kerrallaan, aloittaen vaikka kylpyhuoneen lattiasta. Valitse listasta tarvittavat työvaiheet ja tarvikkeet yksitellen – tai hyödynnä kokonaista työpakettia.
Tässä vaiheessa voit vielä halutessasi muokata kaikkia aiemmin määrittämiäsi vakiotietoja, kuten esimerkiksi kateprosenttia. Remonttilaskuri laskee sinulle samanaikaisesti hintaa katteen kera ja kertoo jopa työhön tarvittavan ajan. Jo tässä vaiheessa voisit kertoa asiakkaallesi remontin yksityiskohtaisen hinta-arvion.
Voit myös halutessasi napsia laskupohjaan kuvia kohteesta, jotta tarkka dokumentaatio remontoitavan kohteen lähtötilanteesta säilyy visuaalisestikin.
(Juttu jatkuu kuvan jälkeen)
3. Viimeistele tarjous ja tee sopimus
Remonttilaskuriin sisältyy näppärä toiminto: voit tehdä virallisen tarjouksen asiakkaallesi heti lähetettäväksi. Erilaiset vakiotekstit tulostuvat tarjouspohjaan automaattisesti, mutta halutessasi voit tietenkin myös muokata kutakin tarjousta ja sen yksityiskohtia. Kun saat hyväksynnän tarjoukseen, voit luoda suoraan samoilla tiedoilla sopimuksen. Yksityiskohtia voi edelleen muokata jälkeenpäin, aivan kuten tarjouksessakin.
(Juttu jatkuu kuvan jälkeen)
Ennen remonttilaskurin käyttöönottoa ParMikillä tehtiin tarjouksia ja hinta-arvioita esimerkiksi kynän, paperin, wordin ja milloin minkäkin avulla. Ehkä vähemmän yllättäen tämä johti ajoittain tärkeiden tietojen katoamisiin sekä muihin unohtumisiin.
”Näen Infomaatin remonttilaskurin suurena hyötynä myös sen, että kaikki tarvittavat tiedot ovat aina yhdessä paikassa tarkasti tallessa ja helposti löydettävissä. Nyt jos asiakas soittaa vaikka kolmen kuukauden päästä tarjouksen laskemisesta, ei meidän tarvitse enää etsiä vanhoja dokumentteja sieltä täältä – tarkka vastaus löytyy heti.”
– Mikko Parttimaa, yrittäjä, ParMik Oy –
Ja näin muuten on. Remonttilaskurista saa halutessa otettua ulos myös ulkoisen tai sisäisen raportin, tarvikeyhteenvedon, pelkät työtuntimäärät tai pelkät tarvikemäärät. Näistä on hyötyä erityisesti silloin, kun asiakas on hyväksynyt remonttitarjouksen: voit esimerkiksi lähettää rautakaupalle tarvikeyhteenvedon, jolloin kauppias saa kasattua ostokset nopeasti odottamaan noutoa. Ja jälleen säästetään kaikkien aikaa.
(Juttu jatkuu kuvan jälkeen)
Monipuolinen raportoinnin työkalupakki rakentajille ja valvojille
ParMik on kiinteistö- ja rakennusalan monitoimija, jonka arkeen kuuluu edellä mainittujen remontti-, palokatko- ja kosteusmittauspalvelujen lisäksi myös muun muassa vedeneristystöitä sekä kuntokatselmuksia. Monipuolista palvelukattausta tukee monipuolinen kokonaisuus nykyaikaisia, valmiita raporttipohjia. Omiakin voi luoda helposti, jos juuri sopivaa ei satu osumaan silmiin.
”Vaikka raportteja ei aina vaadita tai erikseen pyydetä, niin nykypäivänä niiden rooli korostuu huomattavasti. Omasta kokemuksestani voin kertoa, että jos viitsii pienenkään selonteon tehdä ja laittaa pari valokuvaa mukaan todisteena työstä, niin asiakkaat todella vaikuttuvat. Pelkät pääpointit, materiaaliluettelot ja muutamat tarkat yksityiskohdat riittävät tuomaan hymyjä kasvoille.”
– Mikko Parttimaa, yrittäjä, ParMik Oy –
Parttimaa kertoo, että remonttilaskurista parhaan hyödyn irti saaminen voi vaatia tottumattomalta käyttäjältä hieman aikaa ja vaivaa – kuten tuppaa aina olemaan minkä tahansa uuden järjestelmän kanssa. Pieni panostus opetteluun tuo kuitenkin valtavat hyödyt.
”Kun remonttilaskurin käytön hoksaa oikein, niin siitä saa todellakin lyömättömän aputyökalun. Ainakin itselleni olisi nykyään lähes tekemätön paikka laskea hinta-arvioita ja tarjouksia ilman Infomaattia.”
– Mikko Parttimaa, yrittäjä, ParMik Oy –
Miltä siis kuulostaisi kätevä remonttilaskuri ja noin 200 muuta helppokäyttöistä raporttipohjaa työn tueksi? Kokeile Infomaattia ilmaiseksi 21 päivän ajan!