Saneerauskohteen raportointi, dokumentit ja asukasviestintä samoissa kansissa

Huomioithan, että tämä artikkeli on vanha ja ohjelmiston jatkuvan kehityksen myötä järjestelmään liittyvä tekninen tieto (mm. mahdolliset kuvakaappaukset) voi olla vanhentunutta, vaikka järjestelmän perusperiaate on pysynyt samana. Katso lisää ajankohtaista tietoa ja uusia ominaisuuksia täältä

Kumpi on tehokkaampaa; seinän poraaminen käsiporalla, vaiko akkuporakoneella? Moni on varmasti sitä mieltä, että kun pakista löytyy nykyaikaiset työkalut, työn tekemisestä ei tule ainoastaan tehokkaampaa, vaan myös mukavampaa.

Kymmenien ja satojen työvaiheiden dokumentointia vaativat linjasaneerauskohteet eivät ole tästä poikkeus. Kun tehdään putkiremonttia vaikkapa 50 asunnon kerrostalossa, korostuu eri työvaiheissa selkeän dokumentoinnin tarve entisestään.

Infomaatin avulla pystyy tekemään todella paljon asioita työmailla. Sen takia meilläkin päädyttiin ottamaan se käyttöön. Sillä hoituu asiakkaiden ja asukkaiden tiedottaminen, työmaiden kaikki dokumentointi ja myös työmaapäiväkirjan pito. Oikeastaan aina, kun meidän tarvitsee työmailla tehdä jonkinlaista dokumentointia, avaamme Infomaatin.

– Pasi Pitkänen, aluepäällikkö, Renevo Oy, www.renevo.fi  –

Tiedottaminen kasvattaa luottamusta – oikeilla välineillä se on myös vaivatonta

Saneerauskohteen kattavan dokumentoinnin ohella täytyy tietysti muistaa myös tiedottaa urakan etenemisestä. Monesti saneerausurakoissa juuri tiedottamisen taso on iso yksittäinen asia, joka tilaajia eniten huolestuttaa.

Portaikossa pyörivä duuniporukka tuottaa koko taloyhtiössä harmaita hiuksia, ellei urakoitsija säännöllisesti kerro töiden etenemisestä ja siitä, milloin eri työvaiheet ovat valmiina ja miten ne vaikuttavat asukkaaseen.

Ennen Infomaatin käyttöönottoa tiedottaminen oli epäselvää, kun osa hoidettiin paperilla, osa sähköpostilla, ja osa meni rakennuttajan puolesta ja sitten taas osa meiltä. Sitten tietysti asukkaiden yhteystietojen ylläpito ja päivittäminen oli haastavaa, kun niitä saattoi olla monissa eri paikoissa.

– Pasi Pitkänen, aluepäällikkö, Renevo Oy  –

Yleisten tiedotteiden lisäksi jokainen yksittäinen asukas haluaa luonnollisesti tietää juuri hänen omaa asuntoaan koskevista asioista erikseen. Milloin sinne tullaan tekemään töitä, mitä kaikkea siellä tehdään, mihin asioihin voi itse vaikuttaa, ja muuta.

Kattava tiedottaminen kasvattaa luottamusta urakoitsijaan, mutta kuka sen kaiken hoitaa ja miten? Rapun ilmoitustaululle jätetty paperilappu jää monelta huomaamatta, eikä ole oikein nykyaikaa muutenkaan. Ja jos tietoa tulee välillä urakoitsijalta ja välillä rakennuttajalta, niin ei sekään selkeytä kokonaisuutta asukkaalle.

Tiedottaminen on aina urakan alussa puheenaiheena sellainen kuuma peruna, joka aiheuttaa eniten huolta. Me voimme kuitenkin kertoa, että meillä on loistava järjestelmä työmaan dokumentointia ja tiedottamista varten, jota käytetään todella aktiivisesti ja josta on saatu asiakkailta ja ihan rakennusvalvonnaltakin hyvää palautetta.

– Pasi Pitkänen, aluepäällikkö, Renevo Oy  –

Infomaatissa voit tehdä kohteen kaiken dokumentoinnin lisäksi myös urakkaan liittyvän tiedottamisen. Voit lähettää viikkotiedotteen asukkaille suoraan ohjelmasta vaikkapa ollessasi itse matkalla viikonlopun viettoon. Myös asukkaiden yhteystiedot säilyvät ja ovat päivitettävissä yhdessä paikassa, eikä niitä tarvitse aina etsiä kissojen ja koirien kanssa useasta lähteestä.

(Juttu jatkuu kuvan jälkeen)

Selkeä, vähäpainikkeinen käyttöliittymä tarkoittaa tehokkuutta ja helppoutta niiden asioiden tekoon, jotka muutenkin pitää tehdä.

Saneerauskohteen Wikipedia

Saneerauksissa kertyy jo ennen varsinaisten korjaustöiden alkamista hirvittävä lista dokumentoitavia asioita. Näitä on vaikkapa huoneistokatselmukset jokaisesta eri asunnosta, huonekorttien tekeminen, mitä töitä missäkin kämpässä tehdään, mitä ei tehdä, ja mitä erityistä missäkin tarvitsee huomioida.

Mutta mihin ihmeeseen kaikki se tieto laitetaan? Omaan työpuhelimeen tallennetut kuvat kohteista taitavat lopulta unohtua siirtää tietokoneelle, kun palaa työmaalta toimistolle. Ja kuka niistä lopulta enää ottaa muutenkaan selvää ennen uutta huoneistokierrosta, jolloin vaaditaan taas lisää dokumentointia?

Infomaatin isoin hyöty meille on siinä, että siellä pystyy simppelisti tekemään monta asiaa kerralla, jotka täytyy muutenkin tehdä. Projektipankkia käytetään meidän jokaisessa kohteessa, eli sinne viedään kaikki dokumentointi, joka tehdään myös Infomaatilla mobiilisti suoraan kohteissa. Kaikki on siten samassa paikassa ja kaikki tietää, mistä tarvittava tieto löytyy, jos työmaalla täytyy vaikka nopeasti tarkistaa joku asia.

– Pasi Pitkänen, aluepäällikkö, Renevo Oy  –

Kun kaikki kohteen tieto löytyy näppärästi samasta paikasta, voisikin melkein puhua saneerauskohteen Wikipediasta. Siksi myöskään työt eivät enää keskeydy, jos jotain täytyykin selvittää. Sen kun vaan avaat ohjelman ja katsot sieltä.

Seuraava saneerauskohde jo tiedossa? Kokeile Infomaattia ilmaiseksi 21 päivän ajan!
T. Henri Hakasalo, 040 821 4273

Soita tai nakkaa meili, niin me autamme